Paprika u pavlaci jedna je od najlepših zimnica – kremasta, blago pikantna i idealna kao salata uz domaće obroke.
Paprika u pavlaci su idealne kao salata uz svaki obrok. Recept je jednostavan, a rezultat je neodoljiv.
Sastojci:
5 kg mesnatih paprika (po mogućstvu crvene ili žute)
1 litar kisele pavlake (20% mm)
1 litar jogurta
300 ml ulja
2 kašike soli
1 kašika šećera
200 ml alkoholnog sirćeta
1 veza peršuna
1 veza celera
5–6 čena belog luka
Priprema:
Paprike se operu, očiste od semena i ispeku, pa zatim ogule i iseku na trake.
Pavlaka, jogurt i ulje sjedine se u većoj posudi, pa se dodaju so, šećer i sirće. Dobro se promeša da se dobije glatka smesa.
Peršun, celer i beli luk sitno se naseckaju i umešaju u smesu.
Paprike se lagano dodaju u pripremljeni preliv i pažljivo promešaju kako bi se svaki komad lepo obložio.
Smesa se rasporedi u čiste, sterilisane tegle, dobro pritisne kašikom i prelije ostatkom pavlake i jogurta tako da paprike budu potpuno potopljene.
Tegle se zatvore, slože u šerpu sa krpom na dnu, naliju vodom i pasterizuju 20 minuta od trenutka ključanja.
Nakon hlađenja, zimnica je spremna za odlaganje na tamno i hladno mesto.
Daj svoj stav!
Još nema komentara. Napiši prvi.